koureni 1720606722

Nenápadné zlozvyky, ktoré môžu mať veľmi nepriaznivý vplyv na vaše zdravie

Každý človek si za život vypestuje niekoľko zlozvykov, ktorých sa drží, alebo snaží postupne zbavovať. Zlozvyky sú všeobecne vnímané ako niečo, čo človeku neprospieva (najmä z dlhodobého hľadiska) i napriek tomu, že mu to často prináša určité potešenie alebo formu kľudu. Vedľa závažnejších zlozvykov, ako sú fajčenie či častá konzumácia alkoholu existuje celý rad zlozvykov, ktoré sa javia ako neškodné, ale v konečnom dôsledku nemusia mať iba negatívny vplyv na vašu atraktivitu, ale i na zdravie. Viete, ktorých neškodných zlozvykov by ste sa mali radšej zbaviť?

Nevhodný prístup k stravovaniu

Ak si občas dáte trochu nezdravé jedlo a nedržíte sa striktne zdravého jedálničku, nie je to príliš veľký problém s ohľadom na vaše zdravie. Nezdravé jedlo má často pozitívny vplyv na celkovú pohodu organizmu a pomáha mu vyrovnať sa so stresom. Veľkým problémom môže byť skôr množstvo a čas, kedy a ako sa stravujete. Medzi zlozvyky, ktorých by ste sa mali čo najrýchlejšie zbaviť, patrí predovšetkým stravovanie nepravidelné, ak sa ponáhľate a v neskorých večerných hodinách. Tento spôsob stravovania nemá vplyv iba na pribúdajúcu hmotnosť, ale môže viesť až závažným zažívacím problémom vrátane žalúdočných vredov.

Sedenie s prekríženými nohami

Tento zdanlivo neškodný zlozvyk vídame predovšetkým u žien. Prekrížením nôh sa zaškrcuje a spomaľuje krvný obeh, čo vedie k mravčeniu a znecitliveniu nôh, a neskôr i k ich opuchaniu, kŕčom a ďalším ťažkostiam. Ak budete takto sedávať často, v budúcnosti si takto môžete zapríčiniť až chronické problémy so žilným prietokom a chrbticou.

Nosenie nevhodného typu topánok

Nevhodná obuv má veľký vplyv na celkové telesné zdravie predovšetkým s ohľadom na bolesti nôh a chrbtice. Nielen topánky na vysokom podpätku, ktoré poskytujú horšiu oporu a celkovo negatívne ovplyvňujú zdravie nôh, ale i príliš tesné topánky môžu viesť k nepríjemným problémom. Kupujte si vždy pohodlné a topánky, z ktorých vás nebudú nohy bolieť – ideálne je skúšať si ich večer, keď je noha po celom dni väčšia.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 100 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup
Posts created 118

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top