ikonky out 3

Ako získať tepelné čerpadlo do domácnosti lacnejšie?

V súčasnosti sú tepelné čerpadlá, solárne panely a fotovoltika veľmi častou témou. Zvyšujú ekologickú stránku, vďaka čomu sú tieto produkty tak obľúbené. Ich cena je však častokrát vysoká, dôsledkom čoho sa vyvinul projekt na podporu dotácií tepelných čerpadiel do domácností.

Aký význam majú v súčasnosti tepelné čerpadlá. Odpoveď je vskutku jednoduchá. Tento jedinečný prístroj pracuje podobne ako rekuperácie. To znamená, že využíva dostupné teplo zo vzduchu, vody alebo zo zeme. Ide o investíciu, ktorá sa rozhodne oplatí do každej domácnosti. Problémom môže byť jedine cena, ktorá je čoraz vyššia. Práve kvôli tomu sa vytvoril projekt Zelená domácnostiam na tepelné čerpadlá vzduch – voda. Tento projekt si získal obrovskú priazeň a rozpočet vo výške až 48 miliónov eur, čo je veľmi pekná suma.

Aké sú podmienky získania dotácie?

Pravdepodobne je vám jasné, že ak túžite získať tepelné čerpadlo aj do vašej domácnosti, budete musieť splniť jednotlivé požiadavky. Rodinné domy a byty sa môžu už od roku 2019 uchádzať o inštaláciu týchto prístrojov, ktoré čerpajú energiu z obnoviteľných zdrojov. Podmienky získania dotácie sú nasledovné.

Je potrebné, aby ste o poukážku požiadali v čase, kedy je kolo otvorené. Celý harmonogram nájdete na webstránke spomínaného projektu. Ďalšou podmienkou je, aby ste si vybrali konkrétne zariadenie, ktoré je vhodné pre vašu domácnosť. Vopred si tak musíte zistiť všetky parametre a technické údaje. Odporúčame vám taktiež prečítať si všeobecné podmienky projektu Zelená domácnostiam.

V akej výške je podpora dotácie?

Celková dotácia nesmie prekročiť 50 % z celkového výdavku. Hodnota poukážky však bude závisieť od druhu a výkonu konkrétneho zariadenia. V cene je časť ceny za dodávku, a tiež montáž celého produktu, čo sa rozhodne oplatí.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 100 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup
Posts created 118

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top